‚Sind sie von hier?‘
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
10 Juni 2023 | Duitsland, Eching
Za 10 juni
Hallo,
Vanmorgen om 7:30 vertrokken en om 16 uur in München Eching aangekomen. 4 pauzes, 830 km had ik onderschat. Koffie en Cola doen wonderen. Even de tas in het hotel gezet en aan de wandel. Het is warm en ik zie een bankje in de schaduw voor de kerk en ga daar zitten uitpuffen. Even later spreekt mij een vrouw aan en vraagt of ik of ik hier woon. Zij zocht het kerkhof waar deurnenmuur was vernieuwd. Blijkt Eching 4 verschillende kerken en kerkhoven te hebben. Ik ben nieuwsgierig en zet mijn blik van ‚verklaar je nader op‘. Zij, Ingrid, bloemiste gespecialiseerd in rouw boeketten gaat naast me zitten en vertelt de aanleiding. Zij komt uit Kärnten, daar waar een groot stuk fietsroute loopt, vertelt toegewijd over de mensen en deze provincie.
Zij vertelt over haar helderhorendheid en de berichten die zij ontvangt. Mocht je daar meer over willen weten, dan vertel ik het een keer. Ik kan dit hier niet verder uitleggen.
En later komt zij weer terug op die urnenmuur en de aanleiding van haar zoektocht.
Diegene waarvan de urn wordt bijgezet, was een medewerker en een dierbare vriend die een heftig sterfbed had.
- zij vroeg mij ‚een uur geleden’ of ik hier woon-
Zij was helder, zo lijden als haar dierbare vriend wilde ze niet. Nou, ik ga later naar Holland voor euthanasie -als zij ooit met zoveel pijn gaat sterven- of Zwitserland. Ik heb haar geadviseerd dat zij voor Zwitserland moet kiezen, omdat je bij ons niet zomaar ‚euthanasie’ uit de muur trekt.
We hebben ruim 3 uur met elkaar gesproken. Het was op zijn zachtst gezegd een zeer bijzondere ontmoeting. En dat op dag 1.
Laat die andere ontmoetingen maar komen.
Vanavond heerlijk gegeten, lastige keuze tussen risotto met courgette creme en stukjes vis of tagliatelle met verse cantharellen. ‚Ik weet niet wat ik moet kiezen.‘ Geen probleem zei de bediening, dieCantharellen kunnen ook op de risotto. Dat is nog klantvriendelijk.
Wel te rusten
10 Juni 2023 - 23:10
Carla En Ted:
Hoi Renate,
Mooi verhaal op de eerste dag.
Wij zitten met het gezin in Zandvoort.
Hebben een huisje van 30 meter lang.
Veel plezier de komende dagen.
Kusjes Carla en Ted
10 Juni 2023 - 23:29
Gerrie Vermeer:
Hoi Renate,
Zoooo, jij hebt flink doorgereden, lekker om op tijd ergens aan te komen, dan heb je nog een hele avond voor je.
Heel toevallig om op een bankje neer te strijken en dan zo’n bijzondere vrouw te ontmoeten, stof tot nadenken genoeg na zo’n gesprek……..
Zo lekker eten in Zuid-Duitsland, dat belooft nog wat de komende weken.
Goede reis verder morgen in de auto naar Villach!!!!
Slaap lekker,
Gerrie
11 Juni 2023 - 11:30
Nanda:
Hoi Renate,
Wat een km's heb je gereden! En lang leve de koffie, dronken wij ook regelmatig onderweg naar huis. Mooi, zo'n bijzondere ontmoeting op je eerste reisdag!
Wij wensen je een goede reis voor vandaag naar Villach!
Wubbe en Nanda
11 Juni 2023 - 16:29
Leontine :
Hai lieve vriendin
een worsteling om op deze site te komen!!gebruik van mob en IPad soms …….
maar ik ben er met een trots gevoel naar jou !!
wat een ondernemend en moedig besluit !!
petje gaat zeker voor je af !!
en al gelijk zo’n mooie ontmoeting!!
lieve Renate we gaan je volgen !!
dikke knuffels
11 Juni 2023 - 16:59
Renate:
Hmmmm, eigenlijk zou je met de link in je mail bij dit blog moeten komen. En ja, ik heb me ook al afgevraagd ‚waar ben ik aan begonnen‘
11 Juni 2023 - 17:50
Femmy:
Hoi Renate,
Ik lees net je verslag ,lekker in de schaduw op camping De Waterlelie. Wat een mooie en bijzondere ontmoeting had je daar bij de Urnenmuur van het kerkhof. We kijken uit naar het volgende verslag. Er komt vast weer iets moois op je pad. Heel veel plezier ,
Liefs Klaas en Femmy