Na 1140 km in Villach
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
11 Juni 2023 | Oostenrijk, Villach
2- Zondag 11 juni
Het ontbijt was in een bakkerij iets verder op. Om 9:15, na lang getreuzel reed ik richting Villach. Heel veel verkeer al bij München, Flitsmeister piept om de haverklap. Sowieso staat voor elke tunnelingang radar en steeds wisselt de snelheid tussen 50-60-80. De A 8 is met zuid-noord verkeer heel druk. Een lange rij auto‘s op twee stroken. Bij de Katschbergtunnel moest ik nog eens Maut betalen en heb zeker 20 min. nodig gehad langs een van velen tolpoortjes te komen. Van de andere kant stuwde het verkeer wel 15-20 km terug. Blockabfertigung.
Het is een lang weekend hier, donderdag Feiertag en velen hebben de vrijdag (Brückentag) vrij genomen.
Het regende pijpenstelen en tegen 12:30 was ik in Villach.
Prima verblijf, een Ferienwohnung. Zeer ruim en de auto mag hier blijven staan. Ik wilde de fiets van de drager halen en kon nergens mijn fietssleutels en de dragersleutels vinden. Reservesleutels gepakt en zeker 20 minuten gezocht. Ze lagen onder een ‘afdekplaatje’ van een box die ik op de passagiersstoel heb staan voor van alles en nog wat.
Later ben ik Villach ingelopen, de route voor morgen naar het station verkennen, de liften doen het op station en tot mijn grote verrassing zijn de op vertrektijd geboekte treintickets niet aan die tijd gebonden. Wellicht red ik de korte overstap in Lienz zelfs.
Volgens de weerapp blijft het morgen tot de namiddag droog[e-1f91e]
Villach is een gezellige plaats met pleinen en terrasjes. Leuk om te zien.
Op de Matrixborden op de snelweg stond vandaag steeds ‘Alles Gute zum Vatertag’
Rondom Villach zie ik bergen en besneeuwde toppen.
Ben blij als ik morgen in Brixen in het hotel ben, dan is het ‘tot ik erben’ achter de rug. Thuis met de vinger op de kaart gaat alles makkelijk.
Die mevrouw van gisteren had nog een goed idee mocht de retourshuttle niet gaan. Want bus tot de eerste opstapplaats trein kan niet ivm de e-bike. ‘Laat de fiets en bagage daar staan, reis met bus en trein naar Villach en rijd met de auto naar toe.[e-1f926][e-2640]️
Groet Renate
11 Juni 2023 - 21:40
Dorien:
Nou, je hebt al een grote hobbel genomen, morgen het laatste stukje en dan begint jouw fietsavontuur. Was ook niet het rustigste weekend om onderweg te zijn in duitsland[e-1f644]. Welterusten en morgen nog een relaxed laatste stukje![e-1f618]
11 Juni 2023 - 22:25
Carla En Ted:
Veel plezier onderweg.
Jij begint langzamerhand aan het echte werk.
Jij hebt regen, hier bloedheet , ook aan zee.
Morgen weer naar huis
Was gezellig maar te warm waardoor het uit eten moeizaam verloopt. 3 keer veel te lang wachten , veel te weinig personeel en verkeerde bestelling.
Doe rustig aan op de fiets.
Liefs Carla en Ted
11 Juni 2023 - 22:35
Gerrie Vermeer:
Dankzij je grondige voorbereidingen kom je niet voor al te grote verrassingen te staan hoop ik.
Het weer heb je niet in de hand, maar morgen al heel fijn een droge dag, op naar Brixen, met een goede treinreis en overstap!!!!
Ik zit om 22.30 uur nog steeds buiten, het lijkt wel Frankrijk, erg warm.
Lieve groet.
12 Juni 2023 - 13:37