Voorbereidingen voor een nieuw avontuur
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
06 Juni 2023 | Nederland, Winschoten
Fietstocht Italië-Oostenrijk-Slovenië-Kroatië
Pustertal Radweg - Drau Radweg
Afgelopen nazomer heb ik de Bodensee Königssee Radweg gefietst en het plezier in fietstochten weer teruggevonden. ‘20 en ‘21 heeft COVID-19 het zorgeloze fietsreizen afgeremd.
Het fietsen in de Alpen is buitengewoon leuk en met een e-bike ook goed te doen.
Ik zocht een ‘rondje’ maar kon niets geschikts vinden, mede doordat ik samen Fred al veel in de Alpen hebben gefietst. En aan afbeulen heb ik geen behoefte meer aan.
Het plan is fietsen van Brixen tot Varadzin. De route staat in Komoot, de kaarten zijn gedownload en ik kan off-line fietsen.
Ik heb ervoor gekozen de auto in Villach te parkeren. Mocht ook deze retour-shuttle verzaken (afgelopen jaar geen shuttle, omdat er geen verdere gasten binnen 5 dagen waren) hoef ik dan niet het hele stuk terug, maar een stuk. Trein en busverbindingen zijn verre van optimaal. Een tunnel ligt eruit en de bussen nemen geen e-bikes mee.
Eerste overnachting is vlak voor München, 800 km vanaf huis en dan de volgende dag naar Villach. Een nacht slapen en vervolgens met de ÖBT naar Lienz, overstappen naar San Candido Innichen en dan verder met de Trenitalia naar Brixen. Na een overnachting start de tocht richting Toblach, dat stuk is de Pustertal Radweg.
Toblach ken ik van een skivakantie in Anras. Niet ver van Toblach liggen de ‘Drei Zinnen’ en iets verder op is Cortina ‘d Ampezzo. Al eerder skiënd en fietsend bezocht. Bij goed weer zeker een dagetappe waard. Zal het zien.
Onderweg heb ik niets voor geboekt, ondanks de ervaring van afgelopen jaar. Het was moeilijk om overnachting voor een nacht en één person te krijgen. Ik wil per etappe kijken of het leuk is ergens 2 nachten te slapen. Voor Maribor heb ik 2 nachten gepland en Varadzin verblijf ik 3 nachten. 50 km verderop lig Leograd, waar de Mur en de Drau samenkomen. Ook een etappe waard.
Nu thuis alles afronden, tuin vakantie klaar maken, huis schoon en opgeruimd achterlaten en mijn huisoppas bijpraten[e-1f64f][e-1f3fb]Ronnie merkt ws al mijn ‚ik-ga-weg-modus‘ en blijft me op de voet volgen. Zou hem graag in de stuurtas meenemen, zoals Dean met Nala doet.https://www.1bike1world.com
Mocht je dit blog niet meer willen volgen, verwijder je dan als volger.
Zonnige groet uit Winschoten
Renate
06 Juni 2023 - 17:22
Gina.:
" dikke" lieverd het zal spannend en gelijk fantastisch zijn. Ga veel aan je denken.
Kus gina.
06 Juni 2023 - 18:05
Renate:
[e-263a]️
06 Juni 2023 - 18:29
Jos En Dorien!:
Wij genieten graag weer van al jouw belevenissen!! Heel veel plezier en goede reis!!!!
06 Juni 2023 - 18:29
Jos En Dorien!:
06 Juni 2023 - 21:18
Abel:
Hoi Renate,
Ik ga je volgen ! Je hebt samen met Fred al vele avontuurlijk fietstochten gemaakt, maar alleen is toch weer andere koek.
Groetjes Abel
06 Juni 2023 - 21:38
Gerrie Vermeer:
Lieve Renate, je had me al verteld van je fietsreis en hoe je het zou aanpakken, maar als ik het nu zo lees is het toch een hele stoere onderneming. Maar het zal een fantastische reis worden, jou kennende zullen er ook weer prachtige foto’s volgen. Hopelijk zijn de weergoden je goed gezind.Kijk nu al uit naar je verhalen. Ontzettend veel plezier, en GENIET!!!!!!
07 Juni 2023 - 20:35
Marguérita :
Leuk om je hier te gaan volgen Renate. Veel plezier met de voorbereidingen en uiteraard straks met de tocht zelf. Wel even wat anders dan Ibiza
07 Juni 2023 - 22:39
Renate:
Ja Marguérita, zeker andere koek. Begint al bij de fiets. Deze schakelt perfect en er zijn échte [e-1f3d4]️
09 Juni 2023 - 22:34
Femmy:
09 Juni 2023 - 22:41
Femmy:
Hoi Renate,
Beetje laat, druk met voorbereiding van onze vakantie a.s.zaterdag.
Heel veel fietsplezier en vooral een hoop genieten.. We kijken uit naar je verslagen!!
Dikke knuffel Klaas en Fem