Na 1096 km komt een einde aan fietsen in de Alpen
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
28 Juni 2023 | Kroatië, Varaždin
19 woensdag 28 juniVarazdin PansionMaltar
Gisteren avond heerlijk gegeten in het hotel, kon 1/2 porties krijgen en er was plek voor een toetje. Schatz der Drau, in het midden een cakeje gevuld met kersen omhult met witte chocolade, erbijgekarameliseerde hazelnoten. Filosofie erachter: het witte is een kiezel en wat er omheen ligt is wat zo’n rivier met zich meebrengt.
Vanmorgen hoosde het tot 9:30. Alle tijd voor ontbijt en een praatje met de junior eigenaar. Hij overhandigde mij de rekening en zei: ich habe ihnen €10 Rabatt gegeben, für ihre gute Seele.
Om 10:15 was het droog en de zon scheen al snel. Dit hotel in Legrad is een absolute aanrader, verblijf en eten is top.
De km‘s fietsten makkelijk weg en ik heb op de zelfde plek gepauzeerd. Nu ook nog taart erbij om in stijl af te sluiten. Daarna heb ik de route gewijzigd en ben direct aan de Drau gaan fietsen. Met zon ziet het er prachtig uit. In Varazdin eerst naar een terrasje wat gedronken. Kwam een jonge fietser aan het tafeltje ernaast zitten. Hij was 2 weken aan het fietsen, zijn vakantie alleen. De vrouw houdt er niet van. Komt uit Zadar en werkt in München. We hebben ruim een uur gekletst over hoe leuk het is om zo te fietsen.
Dan naar het Pansion. Fiets in de kelder gezet, heb dezelfde kamer weer, gedoucht en het stadje in. Heerlijk bij het oude kasteel gezeten en later bij een Italiaans restaurant gegeten. Ook weer halve porties, dus voor-, hoofd- en nagerecht. Net als Oostenrijk wordt ook hier veel saus erbij gedaan. Veel te veel, bijna alles baadt in roomsaus. Vandaar de keuze voor Italiaans.
De avond hier in het Pansion op het terras afgesloten.
Het was een mooie fietsreis, nooit de vraag ‘wat ga ik vandaag ondernemen?’ Fietsen, eten en slapen. Heb het nieuws ook met mondjesmaat meegekregen, kranten?wellicht morgen in het park doorheen scrollen. Echt drie weken fietsen, mooie vergezichten, lekker eten en wat ongemakken managen. De tijd is voorbij gevlogen en het voelde vrij van tijdsbesef. Nu nog gezond thuiskomen.Vrijdag naar Villach, die dag nog naar Allersberg (vlak voor Nürnberg) en zaterdag terug naar huis.
Dankjewel voor alle lieve respons en interesse hier en via whatsapp.
Welterusten
Groet Renate
29 Juni 2023 - 11:01
Carla En Ted:
Goede reis huiswaarts.
29 Juni 2023 - 15:32
Dorien.:
Heb je weer met veel plezier gevolgd en genoten van jouw avonturen! Nu goede reis terug![e-1f44d][e-1f3fb][e-1f618][e-1f64b][e-1f3fb][e-2640]️
29 Juni 2023 - 19:59
Femmy:
Fijn
dat de laatste fietsdag zo fijn is verlopen op alle fronten: fietsen,, terrasjes, eten ,pension en een leuk gesprek met een fiets liefhebber.
Goede reis en wel thuis. Gr.Klaas[e-38] Fem
29 Juni 2023 - 22:23
Gerrie Vermeer:
Hele goede thuisreis Renate, het was weer leuk om op de bagagedrager mee te reizen, wat heb je weer veel gemaakt, gezien, geproefd en leuke gesprekken gehad.
Nu nog even afzien met de autoreis, toch ook een heel stuk in je ééntje, gezellig de radio aan, maar vooral goed opletten.
Kus,
Gerrie