Het regent pijpenstelen
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
01 Juni 2024 | Duitsland, Rothenburg ob der Tauber
Vrijdag, 31 mei Rothenburg ob der Tauber, Hotel Merian, 82 km
Gisterenavond heb ik Grieks gegeten, dat was lang geleden. In de lobby van het hotel heb ik nog wat gedronken. In het hotel logeert een groep van ‚Lebenshilfe‘ met mensen met een beperking, die of thuis of zelfstandig wonen. Het is een levendige sfeer. Een jongen vertelt mij dat het buiten wel erg donker wordt en dat regen komt. Hij loopt beetje te dansen op de 70th muziek. De conciërge is 60 ;-)
´s Ochtends is er veel vrolijke chaos. De jongen staat vlak bij mij en ik vraag hem of hij goed geslapen heeft. ‚Ik slaap altijd heel goed‘ antwoord hij met z‘n bayrisch accent. Even later komt vrolijk huppelend een meisje van 15-18 binnen en roept een opgetogen ‚goedemorgen‘ in de zaal. De begeleidster vraagt haar naar de nacht en wij weten allemaal dat zij toch zo heerlijk heeft geslapen en niet weet wanneer dat al eerder is gebeurd. Hartverwarmende zorgeloosheid.
Buiten regent het pijpenstelen en bij het klaarmaken van de fiets -mag in de lobby- vertelt mij die jongen stralend, dat het regent en dat dat goed is voor de plantjes. Nou gevuld met dat enthousiasme stap ik op de fiets en neem voor er wat van te maken.
Ik fiets weer door kleine dorpjes, bospaden en weilanden. Pas na 45 km ben ik eindelijk in een plaats met eetgelegenheden. In het café hang ik alles op om te drogen, laadt bij, want fiets vandaag met meer ondersteuning, de wind steeds tegen. Gelukkig hadden zij van die OK-handschoenen, die trek ik over mijn fietshandschoenen, dan blijven die droog. Later nog een pauze in een bushokje, daar eet ik mijn boterham op.
Het zijn nog lange 40 km tot Rothenburg in die plensregen en met tegenwind.
Hotel nodigt niet uit om een nacht langer te blijven, morgen en overmorgen zijn dezelfde weersverwachtingen. Na wat gepuzzel besluit ik morgen tot Bad Mergentheim te fietsen, 50 km. Daar is een Thermenbad en dat vind ik een prima verdere invulling voor die dag. Hotel vlakbij geboekt en morgen bekijk ik waar ik zondag heen fiets.
Het weer is deze vakantie wel een beproeving en ik merk vandaag na 82 km in stromende regen dat ik echt zin moest maken om over morgen na te denken.
Systeem bij mij is dan ‚wat niet‘ dat maakte duidelijk dat ik hier niet blijf. Wel een kortere afstand fietsen. Op de kaart kijken en toen zag ik Bad Mergentheim en vaak als ergens Bad voor staat is er iets van Thermen.
Straks in het centrum eten. Ik ben in 2022 in Rothenburg geweest en heb toen bij prachtig zomerweer de stad bezichtigd.
Fijne avond
31 Mei 2024 - 19:58
Femmy :
Dat is echt balen, al die regen. Gelukkig werd je nog een beetje opgevrolijkt door het goede humeur van die jongeren in het hotel. Ik wens je voor morgen veel sterkte en vooral een heel fijn hotel en een nog fijner thermisch bad!! Toi, toi, toi morgen , liefs Klaas en Femmy
31 Mei 2024 - 21:25
Carla En Ted:
Hoi Renate
Ik heb zojuist naar het weerbericht gekeken op NPO1.
Je treft het niet , allemaal donkerblauw op kaart van Duitsland.
Wij gaan morgen naar huis.
Maandag over een week naar Oerol.
We duimen voor beter weer voor jou.
Hier in Sarlat ok geen geweldig weer, bewolkt, zo'n regen 18 graden.
Maar het wordt beter hopelijk ook bij jou.
Liefs Carla en Ted