Athene
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
31 Augustus 2016 | Griekenland, Athene
Gisteren zijn we uit Winschoten vertrokken. Gelukkig had buurman Sake een vrije dag, Arriva staakte. Dus bracht hij ons naar Groningen, met z'n 3 en voorin, want achter lagen de fietsdozen en de tasjes.
De treinreis verliep verder soepel, zo ingecheckt en verder op buitenterras van Schiphol de tijd doorgebracht.
Vlak voor ons vertrek landde de Emirates A 380, wat een toestel!
De vlucht met Transavia was goed, we vlogen over Frankfurt, Zagreb, Athene. We landden bij schemer, het is hier ook nog een uur later. Bagage en fietsen waren er zo en 3/4 later fietsten we de hal uit naar de metro. Daarmee verder naar centrum Athene. Voor mij zijn die roltrappen altijd spannend en hier zijn deze ook nog wat steiler. Een keer ging het bijna mis, ik sta ook erg gespannen met de fiets erop. Gelukkig stond een meneer achter mij en hielp mij. "This bike is heavy" yes 43 kg.
Uiteindelijk waren we om 22.45 in ons hotel. Snel de tassen op de kop gezet, de airco aan en naar roofgarden. Biertje en uitzicht op een aangestraalde Akropolis.
Vanmorgen op tijd naar het ontbijt, een ontbijt helemaal naar mijn zin. Daarna zijn we door Plaka gewandeld richting Akropolis. Wow, wat is het toch heet, na 20 minuten lopen de straaltjes over de rug. We zijn ook weinig gewend na onze zomer thuis.
Op de Akropolis is het best druk, opvallend veel Italianen en Fransen. Ik had nog op de valreep de Capitool gekocht, dan heb ik toch wat uitleg bij de hand. En wat voor prachtige verhalen hebben zich hier afgespeeld. O.a, Koning Aegeus stond bij de Tempel Niké op zijn zoon Theseus te wachten die op Kreta de Minotaurus moest verslaan. Echter was Theseus zo in zijn overwinningsroes, dat hij vergat de zwarte zeilen te ruilen voor witte. De witte zeilen waren het sein voor een succesvolle misse en overleven. Dus Aegeus zag de zwarte zeilen en stortte zich in zee.
Vroeger op school was ik al verzot op al die verhalen, wat een tragedie!
De verschillende gebouwen op de Akropolis zijn indrukwekkend, het uitzicht is mooi en voordat we het in de gaten hebben is het al 13 uur. Capitool adviseert nu het Akropolis museum. Klein hapje en naar binnen, airco. Het is een staaltje architectuur en gevuld met vondsten van de Akropolis. Zeer de moeite waard.
We slenteren later richting hotel, eten wat, siëstaslaapje, douchen, frisse kleren aan en op naar de stadswandeling door Plaka. Mooie steegjes, opdringerige obers in de hoofdstraten, maar we eten in een kleine taverne in een van die 'buiten-steegjes'. Halfnegen is het donker en nog 32 gr. Terug naar het hotel en nu weer op het dakterras, heerlijke bries, met een 'Mythos' en uitzicht op de Akropolis. En zometeen: welterusten
Groet Fred & Renate
31 Augustus 2016 - 21:30
Carla En Ted:
Hoi Fred en Renate,
Goed te horen dat jullie in Athene zijn en een goed vlucht hebben gehad.
Wij hebben op de tweede dag een wandeling gemaakt die in de Lonely Planet staat. Kom je langs alle hoogtepunten.
Plaka is heeel erg opdringerig.
groeten Carla en Ted
01 September 2016 - 07:52
Patrice:
Kalimera.... Fijn dat de reis goed is gegaan, nu maar mooi genieten van alles.. In mooi Hellas..
Kussss