Marinella di Selinunte
Blijf op de hoogte en volg Renate
12 Mei 2013 | Italië, Sicilì
Om Castellammare te verlaten rest ons niets anders dan de fietsen de zeer steile weg omhoog te duwen. Om naar de andere kant van het eiland te komen, moeten we klimmen en dalen en klimmen...
De route gaat langs La Tussia, Lentina, Valdérice naar Trappani en verder naarMarsala. Het landschap lijkt op de Toscane. Het is zonning en warm en we hebben de wind op de kop, wat het klimmen niet makkelijker maakt. Groepjes wielrenners begroeten ons steeds enthousiast. We lunchen onderweg, gezellig zittend op een muurtje met een fantastisch uitzicht op de wijngaarden, de heuvels en flinke bergen in de verte. Dat blijven we erin houden, thermos mee, zitmatjes en 's morgens halen we lekkers voor onderweg. We vinden altijd het mooiste lunchplekje van de dag. Verder is het vaste prik, stoppen voor espresso of cappuchino en dolche erbij. Als je fietst kun je het makkelijk hebben. En er liggen verrukkelijke zoetigheden in de vitrines!
Het waren pittige kilometers tot Marsala, de wind steeds op de kop. We waren laat in Marsala bij onze B&B. Beetje kleine kamer, alles paste er net in. De eigenaresse had ons een Osteria aanbevolen, die we na de stadswandeling ook opzochten. Helaas vol, maar hij wist nog een andere goede Osteria. Aangekomen, ook vol geboekt. Hij heeft voor ons gebeld en wist een collega te vinden, waar nog wel plek was. In Marsala (stad van DE Marsalawijn) waren enkele festival's dit weekend, vandaar dat veel gereserveerd was.
Vannacht slecht geslapen; eerst enkele steekmuggen gehad, dan begon herrie op straat. Met een forse bladblazer werd de straat schoon geblazen, daarna kwam er nog een veegwagen rijden, die in alle rust met zwaailichten zeer zorgvuldig de straat reinigde. Tijd: 00:17! Uiteindelijk de ramen en deuren gesloten en de airco aangezet.
Marinella di Selinunte, 11 mei, 63 km
We verlaten Marsala en de wind is van zee en achter ons. Zo voelt het dus op een e-bike! Gezellige zondagsdrukte in de plaatsjes. We fietsen langs de kust en later door het binnemland naar Marinella di Selinunte. Het hotel had ik ook weer via booking.com geboekt. Het bevalt uitstekend om dit een avond van tevoren te doen. Bij een hotel kunnen de fietsen makkelijk binnen gestald worden en ze hebben daar goede boxspringbedden. Bij de B&B waren het nu regelmatig van die zachte matrassen ook nog op metalen, geveerde matrasbodems. Omdat we zo kortdag boeken is de prijs altijd günstig.
Hier zijn opgravingen te zien, ruim 400 v. Chr. is zijn een Akropolis en nog andere tempels gebouwd. Na het lezen van de beschrijving en het bestuderen van de te lopen route, besluiten we het forse entreegeld op een terassje te besteden. We hebben te weinig puf om geïnteresseerd 2-4 uur over de verschillende terreinen te lopen en deze oudheden te besichtigen.
Op het terras aan de haven is het grote flaneren begonnen. Relaxt met wijn (Fred) en ik een Nastro Azzurro slaan we alles gade. Deze keer vallen ons de hooggehakte dames op. 10 cm hak met plateauzool van 2-3 cm. Je krijgt er lange onderbenen van. Stilletto's van deze hoogte zijn er ook. De meisjes / dames lopen houterig. Tot nu toe maar twee vrouwen gezien, die er echt soepel op liepen. Mooi zijn, is hier echt belangrijk. Waarbij ook de gympen het goed doen.
Wat we ook elke ochtend en avond zien, is het joggen of flink wandelen. Flesje water in de hand, koptelefoon op en meestal in tweetallen worden kilometers afgelegd.
Groet Fred & Renate
13 Mei 2013 - 09:09
Patrice:
super mooi, is niks beter als de zuidelijk charme's en la dolce vita!!!
kus -
13 Mei 2013 - 11:07
Gina:
een lieve groet vanuit een regenachtig heiligerlee. x g.