FACTS en weer thuis
Blijf op de hoogte en volg Renate
21 Mei 2013 | Nederland, Winschoten
Overnachtingen:
*Catania: B&B citycenter
*Taormina: via B&B citycenter
*Capo d'Orlando: B&B Villa Esmeralda, Contrada Santa Lucia 52
*Cefalù: B&B, Stella Marina, Lungomare G. Giardina 115, 0921 4226621
*Palermo: Casa Orioles, Via alla piazza dei tedeschi 4 corner via porta di Castro 135
*Castellammare: Via Mascagni 2, Cerri Hotel tel:+39092434999
*Marsala, B&B? was minder goed, ondanks de positieve reviews
*Marinella di Selinunte: Admento, Via Palinuro 3
*Siculiana Marina Resort Sole Mediteraneo, , 92010, Via Principe Di Piemonte 1, geen gratis wifi
*Raguza, Hotel Montreal,Via San Guiseppe 8
*Portopalo di Capo Passero, Hotel Jonic, Via Vittorio Emanuele 19
*Fontane Bianche, Hotel Bulla Regia, Vialle dei Lidi 476/478
*Augusta, Case Picarmo, Via Epicarmo 133
*Cantania, B&B citycenter
Totale afstand 821km, komen nog kleine 80-90km bij, fietsen van en naar het vliegveld en alle ontdekkingstochtjes binnen de plaatsen. Maken we er 900km van. Het klimmen viel mee als ik het vergelijk met de Toscanetocht. Toch waren het vele bultjes even op en af. Temperatuur en reistijd: ideaal.
Vlucht met Germanwings Köln-Bonn / Catania
Vliegen met Germanwings bevalt ons ook deze keer weer uitstekend. Zij vliegen 2-3 keer per week naar Catania. Je kunt kiezen tussen budget, smart en best deal. De smart is aantrekkelijk, kost ietsje meer dan de budget, echter heb je 2 x bagage van 23 kg, gereserveerde zitplaatsen met flinke beenruimte en een lunch. De heenvlucht op zaterdag was € 80,-- duurder dan de terugvlucht op dinsdag. De fietsen kosten € 80,-- retour per fiets. Uiteindelijk € 325,-- pp. Het vliegveld in Köln/Bonn is klein en ongecompliceerd. Met Ryanair vanaf Eindhoven waren we € 40.-- pp goedkoper gevlogen. Maar ik wilde het mogelijke gezeik van Ryanair voorkomen.
18 dagen is best krap voor de reis. Hebben 2 rustdagen gehad. Een was gepland. De tweede hebben we "gewonnen" door de route iets te wijzigen om tot Licarte te fietsen en nog de zelfde dag met de trein naar Ragusa te gaan. De treinmogelijkheden op Sicilië had Fred al thuis onderzocht. Via de site van Deutsche Bundesbahn, je ziet dan alle vertrektijden en of de trein ook fietsen vervoert.
De dagafstanden hebben we tot een maximum van ~80 km beperkt. Relaxt de dag starten, tegen uiterlijk 9 uur weg en toch wel om 15.00-16.00 uur bij de bestemming aankomen. Wassen en douchen en dan blijft nog "even" de tijd om iets te besichtigen. Eten kon niet altijd al om 19.00-19.30, de locals gaan gerust na 20.30 nog aan een uitgebreid diner beginnen. Voor ons is 22 uur een fijne bedtijd. Ervoor zijn de tassen alweer gepakt en de wekker staat op 7.30.
Aan ons equipment hebben we de Garmin (Montana 600) toegevoegd. Fred is er heel enthousiast over.
Een Ipad of Smartphone is ook reuze gemakkelijk. Op één overnachting na, hadden we altijd gratis wifi, ook in restaurantjes en cafétjes was regelmatig gratis wifi.
De creditcard is nu een musthave ivm online boeken van hotels. Een of twee keer hadden we het hotel ons anders voorgesteld. Meestal ben ik 15-30 minuten bezig om iets te boeken. We hebben nl. eisen mbt de kamer en dat valt dan prima te regelen. De ervaringen van andere gasten helpen ook.
Wat zou ik nu anders doen: 2 t shirts, 1 paar sokken minder en toch maar mijn zo geliefde verrekijker (800gr.) thuis laten. 1x met plezier gebruikt. En ik zou 20 dagen plannen.