Castellamare
Blijf op de hoogte en volg Renate
10 Mei 2013 | Italië, Castellammare del Golfo
We waren snel in Termini, hebben daar 4 treinkaartjes (2 voor ons en 2 voor de fietsen) gekocht en een koffiepauze gehouden tot de trein kwam. De trein duurde maar 15 minuten naar Palermo. Mooie B&B, fietskleren gewassen, gedoucht en de stad in. Wat kerken bekeken en een mooi theater, dat weer tot leven is gekomen. Jaren geleden behoorde het tot de top 3 in Europa. Men heeft het opgeknapt en haalt grote voorstellingennaar toe. De gehele Nibelungen (4) wordt in 2013 er gespeeld. En binnenkort komt Nabucco (Verdi).
De stad zelf is zeer luid, druk en smerig; ooit de residentie van de Maffia. In Palermo wordt deze maand een Priester heilig verklaard. De Priester van de armen, die in 1992(?) door de Maffia was vermoord.
Wel is het s'avonds fris en we hebben de fleecejas nodig.
De oordoppen zijn geen overbodige luxe. Inmiddels heb ik ook zo'n oogklepje op. Het raam, de deur gaat wijd open, de gordijnen laten het zeer vroege ochtendlicht makkelijk door. Met al deze hulpmiddelen kan ik uitstekend tot half acht slapen, ook in het zeer luide Palermo ;-)
Castellammare, 9 mei, 81 km
We hebben op onze kamer ontbeten. De B van breakfast stond voor zelf doen, alles stond in de keuken klaar.
M.b.v. Garmin heeft Fred ons vlot de stad uit gelootst. Onderweg hebben we nog 2 espresso gehad. Kennelijk was dat in de buurt van een school. Veel meiden en jongens, die ook even koffie drinken. De meisjes zijn grotendeels bloedmooi. Uitdagende kleding, het ene decolleté dieper dan het andere. Druk bezig met de mobieltjes en het met elkaar hebben over de jongens. De jongens, voor mij te verdelen in twee kategoriën. De mannenjongens en het "fijne" soort, iewat langer, met de föhn bewerkt, beide kategoriën doen het kennelijk goed bij de meisjes.
De route voert ons op het stukje land tussen bergen en zee. Kleine dorpjes, strandplaatsjes, waar al om 11 uur de eerste bedjes bezet waren. Waar ik me al eerder over heb verwonderd, de decolletes. Deze dame, mooi lijf, flinke boezem, helaas is het bovenstukje gewoon 2 maten te klein. Het valt me regelmatig op, dat de dames de kleren graag "zeer" nauwsluitend dragen. Waarbij een of twee maten meer zeker beter zouden staan.
De strandplaatsjes zijn nu in opbouw, wellicht is Pinksteren of 1 juni de te behalen deadline. Dit wordt aanpoten, ...
De omgeving is zeer mooi, de haventjes, pleintjes en de bergen aan onze rechter kant.
Oja, iets opvallends: als we iets kopen, bijvoorbeeld brood, worden we op gewezen het bonnetje te bewaren. We hadden ze al in de prullemaand gegooid. No, no, controle. Kennelijk is er toezicht op het verkopen en afdragen van belasting.
Vandaag werden het ruim 80 km, met bult(je) op en af. Het laatste stukje was de Via de vino, door de wijngaarden. Nu zitten we bij La Timpa, boven de kade in Castellammare. We hebben een prachtig uitzicht over de zee, rechts een dorpje, dat langzaam met de hemel surealistisch roze, blauwgrijs en grijs kleurde. Nu zien we alleen nog de verre lichtjes. Ondertussen is de vino casa rosso op en de espresso achter de kiezen. Het is tijd voor een ijsje beneden aan de kade en de dan de weg naar het hotel en daar alles via wifi te versturen.
Welterusten
Fred en Renate
10 Mei 2013 - 23:37
Frederique :
Beste Fred en Renate ,
Diepe decolleté 's heb ik hier in Barcelona nog niet gezien. Daarvoor is het nog te koud . Met een vriendin uit Kopenhagen ben ik een paar dagen op stap . Veel cultuur , musea ( Miro , Picasso) en architectuur ( Gaudi) en lekker eten !
Echt genieten dus !
Groeten, Frederique