Cefalù
Blijf op de hoogte en volg Renate
08 Mei 2013 | Italië, Cefalù
De eigenaar van het B&B sprak vloeiend duits. Hij heeft tot zijn 16de in Nürnberg geleefd. s'Avonds heeft hij ons met de auto "voor gereden" naar een goed restaurant. Daar hebben we werkelijk heerlijk gegeten. Vanochtend hebben we een speciaal fietsontbijt ontvangen.
De route naar Cefalù was de mooiste tot nu toe. Rechts van ons de helder azuurblauwe zee, links van ons de groene bergen. De weg slingert langs de kust, langs het spoor op en af. Er is weinig ruimte voor spoor en weg op het kleine stukje "vlak" land. Soms weet men nog een hotel met zwembad ertussen te drukken. Overdreven gezegd: je ligt met het hoofd aan de weg en met de voeten in zee.
Het was rustig op de weg. Echter, het gevaar voor ons zijn de automobilisten die van of af de parkeerplaats rijden, rangeren of in of uit stappen. Zij kijken gewoonweg niet uit!
Voor de snelweg zijn hier enorme bruggen en tunnels aangelegd. Indrukwekkend. Ookvandaag hebben we genoten van de espresso, dolci en ijsjes onderweg. Ach, zo is het relaxt fietsen. Aan. Het einde van de middag waren we in Cefalù, zeer toeristisch. Even buiten de stadskern hadden we al snel een ruime B&B te pakken.
Het weer was prettig, zonnig en heerlijk warm. s'Avonds koelt het af en ik heb mijn fleecejas nodig.
Morgen fietsen we tot Termini en pakken dan de trein voor het laatste stuk naar Palermo. Het B&B heb ik vanavond al via Booking.com geboekt, Fred heeft de route van station in de Garmin gezet. Tja, we reizen "georganiseerd", het vergemakkelijkt veel.
Cefalù, weer een mooi oud stadje aan het strand gelegen.
Groet Renate & Fred
08 Mei 2013 - 22:37
Gerrie Vermeer:
Nou dat klinkt en leest allemaal heel relaxt. Heerlijk zo min of meer zorgeloos rondtrekken.
En de Italianen kijken inderdaad niet verder dan hun neus lang is en steken de neus van de auto ook pardoes op de weg voor ze kijken of dat wel kan, je schrikt je rot. Jullie boffen met het weer, we kijken de Giro, die nu in het zuiden van Italië zit maar die hebben nogal eens regen. Geniet maar lekker van de mooie natuur en het lekkere eten. Veel plezier, X Gerrie. -
09 Mei 2013 - 10:17
Ted:
Fred en Renate,
Palermo is niet veel aan, maar er is een prachtige kerk in een voorstad van Palermo ten zuid-westen.
Wel een beetje klimmen geloof ik. Maar wel de moeite waard , prachtige muur- en plafondschilderingen.
Als je het niet kunt vinden zal ik even de naam van het plaatsje opzoeken.
Carla en Ted