Weer op vaste land
Blijf op de hoogte en volg Renate
10 Augustus 2012 | Vietnam, Rạch Giá
Dit jaar werkt het systeem van waar ben jij nu niet naar wens. Met de app ben ik helemaal niet blij, en de huidige plaats kan ik ook niet aangeven.
Vanmorgen na het ontbijt uit ons hotel in Duong Dong op Phu Quoc vertrokken. Deze keer vertrok de boot uit Bai Vong. Daar vertrekken de boten naar Rach Gia. We hadden de Superdong IV om 13 uur. De boot werd echt afgeladen met boxen, waarin levende vis zat. We hadden een tijd een flinke golfslag, heftig voor de zeezieken. Om half vier voeren wij in de haven van Rach Gia. Wat een grote stad, nooit verwacht. We hebben een hotel gezocht en zijn daarna nog door de stad gefietst. Bijna uitsluitend brommers en scooters. Als mieren op de weg, van links naar rechts van rechts naar links en maar toeteren. Nu zijn we echt in het buitenland. Men spreekt hier nauwelijks een woord Engels. Het is vrijdagavond en erg luid buiten, de klemtoon ligt op erg. Op de terrasjes wordt muziek gedraaid, lijkt wel op de sportschool. De borstkast trillt mee. Binnen in de hotelkamer is alles nog goed te horen en onze oropax komen weer goed te pas.
We hebben op Phu Quoc maar een klein buitje gehad. In hotel vertelde men ons, dat het tot 2 dagen voor onze komst 10 dagen lang had geregend en het bijzonder was dat er geen buien vielen. De zee had flinke golven en dat zorgee voor veel kwalletjes. Ze deden niets maar als je zwom voelde je steeds gelklompjes aan je lijf. Voelde niet fijn.
Groet Fred en Renate