Ho Chi Minh/Saigon
Blijf op de hoogte en volg Renate
20 Augustus 2012 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Vandaag wederom een mooie route gefietst. Beetje kris-kras over landelijke wegen. Veel bruggen en pontjes, beker ijs cafè hier een koud drankje daar. Tegen half drie waren we in de buurt van HCM, de verkehrsdrukte neemt geleidelijk toe. De laatste 10 km was het mee gaan in de stroom, alleen de afslagen naar links vragen om doorzetten. De temperatuur loopt in de stad op naar de 35/36 graden. We merken direct het verschil en missen de bries, die op de landwegen er wel is. Het hotel hebben we snel gevonden. Heerlijk comfortabel hotel. Omdat we een dag eerder er zij , slapen we er 4 nachten. Morgen gaan we de dozen voor de fietsen regelen en pakken die ook in, het vervoer voor vrijdag naar het vliegveld bespreken en een tour boeken naar de Cu Chi tunnels en nog wat andere to do zaken hier. Dat gaat dan op de woensdag gebeuren. En dan hebben we nog genoeg stadswandelingen en de Spa's.
Vanavond verrukkelijk italiaans gegeten. Sorry, maar ik was er echt aan toe. Pomodore, een top restaurant volgens trip advisor. Klopt helemaal. En het was er druk, Vietnamezen en wat toeristen. De prijs is Nederlands.
Kort overzichtje: 1200 km gefietst, hebben 2 routes niet gefietst vanwege mijn ziekzijn, 2 routes vanwege ons tripje naar Phu Quoc en 2 haden we bij voorbat al tot busreis bestempeld. 32 dagen onderweg, 30-35gr., elke dag zon en 2 keer gechuild vanwege een regenbui. We zijn helemaal tevreden.
Morgen iets uitslapen, ipv half zeven wordt het half negen opstaan.
Groet Fred en Renate
20 Augustus 2012 - 16:42
Patrice:
BRAVO!!
20 Augustus 2012 - 18:38
Dorien:
Fijn dat het weer zo'n mooie reis is geweest! Geniet ook volop van het staartje!
Dank voor de leuke verhalen.XX -
Dank voor de leuke verhalen.XX -
Nog even een paar dagen genieten, en dan een voorspoedige thuisreis.
Dank voor de leuke verhalen.XX