Phu Quoc
Blijf op de hoogte en volg Renate
06 Augustus 2012 | Cambodja, Phnom-Penh
Vanuit Kampot zijn we naar Kep gefietst. Mooie route, rijstvelden en in de verte bergen. De weg was gedeeltelijk geasfalteerden en verder zandwegen. Maar deze zijn verhard. We hadden via Agoda een mooi klein resort in Kep geboekt. Masada Resort, mooie bungalow's, zwembad, ligbedjes,... heerlijk. s'Middags hebben we bedacht dat we naar Phu Quoc gaan. Een eiland, pakweg 150 km voor de zuidkust van Cambodia. Alleen konden we de vertrektijden niet helemaal uitdokteren. Volgende ochtend waren we om 8 uur al onderweg en ik Kep hadden ze een touristinformation. De boot vertrekt om 13 uur vanuit Ha Tien. Ha Tien was ons volgende stop, dus trappen. Wederom mooie omgeving, met rijstvelden en verzorgde erfjes. De grens van Cambodia hebben we tegen half twalf gepasseerd. Eerst uit Cambodia en het papiertje afgeven dat we in Siem Reap hadden ingevuld. Dan wat stempels bij Vietnam 1 en een gezoendheidsverklaring. Kostte 1 $, die rechtstreeks in de aktentas van die ambtenaar verdween. Hij was slecht opgevoed, sprak niet met 2 woorden. Dan weer even verder naar Vietnam 2, alles werd nu in de pc getikt. Dan was er nog Vietnam 3 die de paspoorten nakeek. Kennelijk vertrouwen ze elkaar het inreizen en de benodigde administratie niet. Tussen Cambodia en Vietnam is niemandsland en daar staat een immens Casino, Las Vegas genoemd. Die rijsteboeren zullen daar ws niet naar toegaan. 12 uur waren we klaar met de grens en hadden nog 10 km te gaan. In Ha Tien wilden we pinnen, Dongs, 25.000 dong =1€. De pinautomaten hadden geen stroom. Even zoeken naar de vertrekhaven en de kaartjes kochten we daar met dollars. De boot vertrok uiteindelijk om 14 uur en was 1,5 uur later op Phu Quoc. We hadden al een hotel uitgezocht, Arcadia, nieuw gebouwd. Vanaf de aanlegsteiger naar long beach waren het 15 km over (on) verhaarde wegen. Bij Arcadia nog onderhandeld en we hebben een bungalow 20 m van zee. Hier willen we ws 3 dagen blijven en zullen de boot dan naar Rach Gia nemen. Van Ha Tien waren het 2 etappes naar Rach Gia. De dagen moeten ergens vandaan komen. We zitten nu op de veranda, heerlijke zeewind en gelukkig geen ongedierte.
Met mij gaat het steeds beter en ik slik braaf de Flagyl.
Groet Fred & Renate