Salzburg
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
10 September 2023 | Oostenrijk, Salzburg
Dag 21Zondag10 september
SalzburgHotel St. Virgil
Het fietsen verloopt gemakkelijk. Mooie route langs boerderijen, gehuchten en een enkel plaatsje. Het verkeer wordt drukker en op eens is het bord er. SALZBURG. Zomaar ‘gevonden’. Ik fiets naar de Altstadt richting Festung Hohensalzburg. Er is veel drukte, er wordt een koers gereden, maar ik mag nog omhoog. Heel steil, de turbo en de 1 en nog is het zwaar trappen. Echter helemaal naar boven gaat niet. ‘Sie wollen doch nicht mit dem Fahrrad in die Festung fahren!?Nou, ja dat wil ik. Maar dat is niet het gewenste antwoord, dus ik keer om en fiets verder door de Altstadt.
Kop koffie en een pruimenstrudel laat ik me smaken en fiets dan naar St. Virgil hotel. Het is een congrescentrum met een 2. verblijf vlakbij. Kamer ligt rustig, maar vertoont wat mankementen. Hordeur is kapot en sluit niet, zeer kleine waterstraal bij het douchen en wifi-signaal is te zwak. Ik meld dit bij de receptie voordat ik naar de eetzaal ga. De dame zegt dit nog nooit gehoord te hebben en wil het goedmaken. De kosten voor het buffet worden weggestreept. Goed ook, buffet is vanaf 18 uur en ik ben er om 19:15. De schalen zijn bijna leeg en wat er ligt - op friet en worstjes na- ziet er niet echt smakelijk meer uit. Maar er is veel salade.
Vandaag rijd ik met de bus naar Salzburg. Het is warm en ik voel me moe. Ik blijf in de Altstadt rondslenteren, fotografeer veel en pak een late lunch. Salzburger Nockerln, kleine portie waarvan ik 3/4 op kan. Al snel voel ik me misselijk, maar het was heel lekker. Ik loop nog door diverse parken, mooi aangelegde tuinen en zit regelmatig in de schaduw op een bankje. Het is druk en ik ga vroeg eten. Leuk tafeltje op een buitenterras, ik bestel eten en drinken en geniet van het uitzicht. Komt er iemand aan het tafeltje naast zitten en steekt en sigaret op. Ik pak mijn spullen en ga binnen zitten.
Hier wordt flink gerookt en elke avond is het screenen of er rokers in de buurt zitten en hoe de wind waait. Ach, en als je de hele dag op de fiets zit is binnen eten goed te doen.
Na het eten loop ik via een andere route terug naar het hotel. Smalle straatjes met hoge huizen, vaak tegen de rotsen gebouwd. Ik vraag aan een vrouw of die huizen liften hebben. Nee, die oude huizen niet. Soms tot 7 verdiepingen.
In het hotel pak ik de fietstassen weer in, was de kleren van vandaag door, loop naar het hoofdgebouw drink wat en aanschouw het roze kleuren van de Berchtesgadener Alpen.
Morgen fiets ik tot Braunau en daarna ben ik er nog niet uit met wat ik ga doen. Ondertussen toch al 1100 km gefietst, zo voelt het niet. En nu
Welterusten
10 September 2023 - 23:31
Carla En Ted:
Hoi Renate,
Je schiet aardig op.
Hoe warm is het bij jou.
Bij ons 30 graden en benauwd.
Dinsdag wordt het minder warm 24-22 graden
Wat zijn Nockerln. Soort spaghetti????.
Wij zijn gisteravond teruggekomen van drie dagen zee. Het was behoorlijk vol en de zee was zo glad als een spiegel. Wel gezellig maar voor ons te druk.
Goede reis verder.
Liefs Carla en Ted
10 September 2023 - 23:34
Carla En Ted:
Op de weg van Salzburg naar Regensburg is een bezoek aan het plaatsje Tittmoning wel aardig, op de wintersport eten we daar altijd iets bij een bakkerij halverwege de twee poorten
11 September 2023 - 18:22
Gerrie Vermeer:
Hoi Renate, heerlijk dat je ook nog turbostand op je fiets hebt, zo kom je overal waar je wezen wil. Onze vakantie zit erop, morgen echt naar huis, vandaag nog lekker in midden Limburg gefietst, heerlijk plat na 14.300 hm in drie weken pfffff. Zie je hopelijk weer snel, geniet nog van je vakantie, zie je berichten wel verschijnen.
Groetjes Gerrie.
11 September 2023 - 19:47
Femmy :
Hoi Renate,
Jammer van al die rokers. Ik trof hetzelfde gisteren op het terras en ben ook naar de andere kant verhuisd. Van die warmte wordt je ook moe,hier was het vanmiddag 32,2 C , gelukkig stond er wel een windje.Hier wordt het de komende dagen langzaam wat koeler,hopelijk daar ook voor jou. Succes met jeverdere reis . Groetjes ons