Bac Lieu, dag 25
Blijf op de hoogte en volg Renate
13 Augustus 2012 | Vietnam, Thành phố Bạc Liêu
Vanmorgen wederom op de kamer ontbeten en om 8 uur vertrokken. Ca Mau is een grote stad en de route naar Bac Lieu was een aaneenschakeling van plaatsen. Gezellige tafereeltjes. Bijna alle dames rijden met mond-neuskapjes op. Ook zijn ze regelmatig goed ingepakt, alsof ze gaan skien. Mondkapje, grote zonnebril, hoodie op en dan de motorhelm. Lange broek met sokken en regelmatig handschoenen aan. Al scooterend aan het bellen verplaatst men zich op relatief lage snelheid, ik gok op een 30 tot 40 km/h. Op de rivier is veel bedrijvigheid, regelmatig zijn er pontjes. Longtaillboten met een staande roeier. Onderweg voor het eerst spetters regen gehad, maar even later weer zon. Het is erg heet en klam. In Bac Lieu hebben we een prima kamer met airco en deze kan de kamer ook aan. In de laatste hotels redde de airco het gewoon niet. Kennelijk maakt de bevolking dat weinig uit, want ook hier zijn er geen andere toeristen te zien, alleen een projectgroep Vision Vietnam ( Amerikanen). We hebben net 2 uur door de stad gefietst en alles aanschouwd. Nu even afkoelen op de kamer en straks een hapje eten.
Groet Renate en Fred
14 Augustus 2012 - 23:26
Gerrie:
Hoi globetrotters,
Vooral niet bruin worden, dat willen ze in die landen niet, terwijl wij toch blij zijn met elke zonnestraal.
Mondkapje bril enz. ziet er toch altijd nog beter en minder bedreigend uit dan een burka.
Ieder land zijn eigen klederdracht :), ha,ha ben toch blij dat ik alleen funcioneel een kapje op heb hoor. Ben je weer helemaal opgeknapt Renate, of hebben jullie een aangepaste fietsroute.
Veel plezier, ben benieuwd naar alle foto's. -
15 Augustus 2012 - 07:45
Mirte:
Hoi Renate en Fred,
Wat leuk jullie berichtje op onze blog :). Dank voor je adviezen! Ik vrees dat er voorlopig weinig aan te doen is - we zijn de stad waar zadels verkrijgbaar waren per ongeluk per bypass langs gesjeesd en nu zitten we aan de start van de tweeweekse tocht die we hadden gepland, zonder verdere winkels die ons kunnen helpen. Ach, op een gegeven moment zal het leed wel geleden zijn mag ik aannemen!
Ik geef jullie blogadres ook door aan vrienden van ons die van plan zijn om in Vietnam/Cambodja te fietsen, wellicht nemen ze nog contact op... En mochten jullie op enig moment besluiten toch in deze omgeving te fietsen (ik kan het iedereen aanraden, echt) dan kun je me altijd mailen voor tips uiteraard.
Veel plezier met jullie fietsavonturen!
Groet,
Mirte & Mark