Laatsts dag Angkor
Blijf op de hoogte en volg Renate
24 Juli 2012 | Singapore, Kampong Ayer Gemuruh
Het is was een zeer warme dag. Na 16 km fietsen richting Banteay Srei was Fred verbaasd dat we rechts af gingen. Hij dacht dat we de Grandtour (Banteay Srei) nog deden. Echter, dat Banteay Srei die tocht van bijna 80 km was had hij niet begrepen. Hij verlangde naar een tuktuk en vond het erg warm. We waren al even naar 12 uur bij B. S. en begonnen met een lunch. Ik heb heerlijk gegeten. Een in een kokosnoot gegaarde curry, vega. De tempel heeft mooie ornamenten en is fraai. Wel een kleine tempel en daar door iets teleurstellend. Op de terugweg hebben we 3 forse buien gehad, hebben de Grandtour nog erbij gepakt, was maar een klein ommetje. Daardoor nogeens langs Bayon en Angkor Wat. Voor mij blijft het indrukwekkend, ik heb hier heel veel kunnen genieten. s'avonds met de tuktuk naar pub street en later nog een borrel gedronken. Weer een flinke bui, gelukkig met de tuktuknaar huis. Morgen om 6.30 staat een busje klaar en brengt ons naar de boot van Battambang. Anders hadden we om 5.45 moeten gaan fietsen. De boot vertrekt tegen 7 uur.
Het volk is vriendelijk en vrolijk naar ons toeristen. Men zegt gauw yes, en dan moet je maar afwachten of ook dat gebeurt wat je wilde. We hebben net onze lunchbox voor morgen ontvangen. Tja, het is niet dat waarom we vroegen, en we mochten kiezen.
De taal : onverstaanbaar, langgerekte, zeurderige klanken, met een lach. Pleeeeeeease cooooome toooooo myyyyy shooooop. Het voelt soms naar, hoe mensen je nalopen om iets te willen verkopen. Oja, vanmiddag was de windmachine kapot na de regenbui. Geweldige vertaling van fan. Fans hangen ook in de buitenrestaurants. Aangenaam.
Het verkeer. Basisregel is rechtsrijden. Maar mocht je dat niet kunnen / willen, dan rij je waar je wilt. Overdag is het goed te behappen, in het donker wat lastiger. Veel rijdt onverlicht. Rotondes rij je gewoon via de kortste route. Wil je 3/4 dan ga je links de rotonde in. Men rijdt behouden, vandaar dat het blijkbaar goed gaat. Echter, de grote, dure autos hebben rechten. Toeteren, hoge snelheid en de rest maar wijken. Ook wij.
Voor het eerst geen last van jetlag, op de 2de avond had ik race en was beroerd en kon prima slapen:-)
Welterusten 22.30 de wekker staat 5.45.
Groet Fred, die al snurkt, & Renate.