Eerste stop Bangkok
Blijf op de hoogte en volg Renate
15 Juli 2007 | Thailand, Bangkok
Vanmorgen om 8 uur in Bangkok aangekomen. Alle bagage kwam weer te voorschijn. Het meenemen van de fietsen verliep vlekkeloos, maar zorgt bij de buitenlandse autoriteiten toch altijd voor vragen. Wij werden opgehaald door een mooie jonge Thaise mama, die haar baby (kleine 3 maanden ) bij zich had. De fietsen werden in het busje gestouwd, de vader van de baby reed. De baby werd op de voorbank gelegd met het flesje zo, dat het zelfstandig kon drinken! Zo te zien lijden ze er niet onder!
In het vliegtuig heeft Fred nog een beetje geslapen, maar ik heb te weinig geslapen en ben ook echt moe. Dus even gedoucht en dan toch maar naar het koninklijke paleis gelopen. Wat een warmte hier, in no-time lopen de straaltjes over de rug. Qua vuil valt ons Bangkok erg mee en de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Het paleis is heel mooi. De Thai’s zijn erg begaan met hun geloof en ik vind het zeer bijzonder te mogen zien hoe ze bidden en de boeddha vereren. Met een enorme passie.
We hebben een audio-gids gehuurd en zijn langs alle gebouwen gelopen. We werden met onze sarongs teruggestuurd en moesten blouses lenen.
Zometeen lekker eten en dan vroeg op bed, morgen gaan we met Ko van Kessel fietsen in Bangkok. Wij hebben de nachttrein naar Chiang Mai geboekt en vertrekken dinsdag avond. Woensdag zien we de drie dames in Chiang Mai. Dames dit moeten we nog exacter bepalen (tijd en plaats), of weet heel Chiang Mai dan al wie jullie zijn?
Ik heb nu het fototoestel niet mee, dus de foto's komen nog, groetjes Fred en Renate