De hele dag in regenpak (2)
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
24 Mei 2025 | Nederland, Arnhem
Dag 5 23 mei ‘25 Arnhem 60 km
Het was een mooie slaapplek, goed matras, fijn beddengoed en prettige mensen. Ik ben tegen halfelf vertrokken. Er waren al wat buien geweest en ik heb het regenpak aangetrokken. Het is comfortabel warm. De route loopt langs de IJssel. Uitgestrekte velden, koeien en rust. Richting Brummen gaat de route over de provinciale weg. Voordeel, er staan bushokjes waar ik prima kan schuilen. In Bathmen stop ik voor een versnapering, een dorpscafé en het is geen probleem om de portie brood/kroket te halveren. Heerlijk voedsel voor een koude natte dag. Daarna ben ik al gauw in de Veluwe en fiets bultje op bultje af door bossen. En sneller als ik verwachtte is er het bord Arnhem.
Ik besluit de tijd tot 17 uur in Café Beer te verblijven. Heerlijke cappuccino met worteltaart. Ik vermaak me met kletsen en lezen.
De fiets (het betere materiaal en vooral mannen zien dat ;-) ) met de tassen en ik alleen reizend maken makkelijk contact.
Om 17 uur sta ik bij het adres en word welkom geheten. Zeer enthousiaste vrouw, het huis is een oud herenhuis met 3 lagen en super steile trap, uiteraard smalle treden. Het huis is volgestopt met van alles en nog wat. Villa Kakelbont. IK slaap boven, zit tussen kinderboeken en wel 30 knuffels en de open ruimte ernaast staat een kleuterbedje. Er is geen plank vrij om ook maar iets erop te leggen. Maar het is hier comfortabel vertoeven. Morgen ontbijt in de keuken.
Ik ben nog Arnhem in gelopen om te eten. Echter, ik had moeten reserveren! Dat wat me leuk leek zat vol. Bij de Indiër was nog plaats. Heerlijke vegetarische Curry gehad, glas wijn erbij voor € 20. Dat is toch heel netjes geprijsd.
Met behulp van google maps heb ik mijn logeeradres gevonden. Morgen wordt een plensdag. Ik wil naar het Open luchtmuseum. En zondag toch een stuk verder fietsen en maandag naar Geldrop. Aangezien er veel regen op komst is, heb ik de lussen uit de route gehaald en het worden dagen van 50 km ipv 85-90km. 3 uur in de regen fietsen is nog te doen. Heb bij een benzinepomp wat plastic handschoentjes gepakt en die over de fietshandschoenen, dan krijg ik geen koude vingers. Koud is het wel op de fiets met deze dagen.
Nu nog beetje lezen en dan naar bed. Dankjewel voor jullie leuke en ook bemoedigende reacties.