Een ander avontuur
Blijf op de hoogte en volg Renate
17 November 2012 | Spanje, Cabo Verde
All inclusive ***** Karamboa
Na onze mooie, enerverende reis door Cambodja en Vietnam kwam de aanloop naar de winter ter sprake. Ik kwam zelf met het idee om een weekje er tussenuit te gaan om bij te tanken.
Mauritius was eerste keus, daar waren we al in november 2006 geweest. We hadden mountainbikes gehuurd, rugzakje op en zij in 8 dagen over Mauritius gefietst en hebben aan de oostkust Coco Beach ontdekt. Daar zouden we beslist nog eens naar toe. Echter vonden we nu de prijzen erg hoog. Andere zonzekere bestemming in november; Kaap Verdië. Bij het horen van dit land moet ik altijd aan piraten denken. Na kort overwegen hebben we 10 dagen Boa Vista geboekt. 6 uur vliegen vanaf Amsterdam, 2 uur tijdverschil, 29 gr.
Geboekt bij een touroperator. Online inchecken kan alleen na stoelreservering, waarvoor we natuurlijk betaalden. Maaltijden en drank zijn niet inbegrepen. Online inchecken was handig, de bagage drop-off is makkelijk. Echter 20 kg is 20 kg en met 21 kg gaat het luik niet dicht.
Zondagmiddag tegen halftwaalf landen we na een mooie bocht over de zuidpunt van Boa Vista op het vliegveld(je). Strakblauwe, warme lucht komt ons bij het uitstappen tegemoet. Klein, knus en schoon. Visum is door touroperator geregeld en we ontvangen in rap tempo onze stempel. Een meneer met het logo van de touroperator ontvangt ons, overhandigt een envelop, " naar bus 2". Even later rijden we in 5 minuten naar het hotel. Een ware Fata Morgana doemt in de duinen op; orientaals. Bij de receptie overhandigen wij ons hotelvoucher, ontvangen de sleutel en kunnen naar onze kamer. Bagage wordt bezorgd. Helaas is mijn preferentie "zo hoog mogelijk" niet gehoord en we zitten op de begane grond. De airco doet bijna niets.
Omkleden en we gaan lunchen. Wat een buffetten, warm, koud, eindeloos en heel veel toetjes. Men eet gematigd veel, dwz. geen overladen borden maar wel vele borden. Op het complex staan 4 restaurants, waarvan 3 thema restaurants en een "gewoon" restaurant. Themarestaurants ( asian, kaap verdian, african) moeten we boeken bij de receptie. Doen we direct, dat brengt wat afwisseling. All inclusive 24 uur per dag eten en drinken. We komen van het ontbijt 10.30 en ik zie mensen al aan het bier of aan een drankje zitten. In het zwembad zijn zitjes gebouwd, waar men gezellig bijelkaar een drankje kan nemen. Drankje na drankje. Er is 's morgens ontbijt, 's middags lunch, s 'namiddags Kuchen en snacks, s 'avonds diner en s 'nachts snacks te verkrijgen en altijd drinken. Het hotel heeft een onuitputtelijke animation. Mooi om te zien is 's middags de steples. Een jonge meid met lange armen en benen staat te steppen, alsof haar leven van afhangt. Energie voor 10.
Zelf maak ik voor het ontbijt gebruik van de sportzaal en werk me een uurtje in het zweet.
Hier zijn Fransen, Engelsen, Nederlanders, Duitsers, Italianen, Spanjaarden en veel Scandinaviers van alle leeftijden. We zijn verrast over de vele rokers hier en het hoge BMI gehalte.
De zee is ruig, heerlijk om erin te zwemmen. Ons kajaktochtje einigde in een koprol en weg was de sportzonnebril met variofocus adapter.
We brengende dagen door met zwemmen, lezen, slapen en genieten van zon, zee en strand.
Helaas hangt de rode -niet- zwemvlag nu al 3 dagen. Er wordt niet gedoken, gesurft, gekajakt en gezwommen. We hebben een quadtocht over de zuidelijke helft van het eiland gemaakt. Over mooie lange zandduinen, langs het strand, over kleine weggetjes, gewoon mooi. De stranden zijn wit, de zee is licht blauw en kilometers lang.
Op dag 2 zijn we verhuisd naar de 2de etage. s 'Nachts heerlijk de ramen en deuren open en de toch al matig werkende airco blijft uit. Er zijnsensoren in ramen en deuren aangebracht, dat betekent dat de airco alleen werkt als deze dicht zijn.
Nu zijn we door onze eerste thema-eet-avonden heen. We wilden weer reserveren. Om uit alle 3 te kunnen kiezen, zouden we om 8.15 in de rij moeten aansluiten. Het Kaap Verdische resto is niet zo populair en ook nog na 10 uur beschikbaar voor reservering. Da blijven we ook tothet einde van de vakantie eten. Ons smaakt het prima daar.
Het animatieteam is allround, steppen, voetballen, volleyballen, darten, aquagym en 's avonds entertainment. Het complex wordt strak geleid, het loopt als ern trein; een toeristenfabriek. Toch ervaren we het geheel als aangenaam, comfortabel, relaxed en hebben niet het gevoel in een complex met 750 geboekte bedden te zitten.
De temperatuur is aangenaam, ergens bij de 29 graden, zon en wolken wisselen elkaar af, het waait heerlijk. We hebben nog 3 dagen te gan en ik mag hopen dat wedan uitgerust= geslapen terug naar Nederland komen. Het is wel heerlijk om na het ontbijt op het strandbedje te liggen, te lezen en als de ogen zwaar worden, daar aan toe te geven; geheel in flow. Een ander soort avontuur.