Heel veel wind bij Oosterschelde
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
29 Mei 2025 | Nederland, Kruiningen
Dag11 29.05.’25 Kruiningen 84 km
Vanmorgen zeer uitgebreid ontbeten, was ook ****. Hotel was op één kamer na volgeboekt. Ik had een standaard eenpersoonskamer. 3x2 en een zeer compacte badkamer, helaas een beroerd matras. De slechtste tot nu toe.
Om 10:20 ben ik op de fiets gestapt, heb gewacht tot het droog was. Op een paar spetters na is het droog gebleven. De voorspelling was windkracht 2. Het was er 4-5 op de kop. Ik was moe in de benen toen ik hier aankwam. Wederom door mooie, lichte bossen gefietst. Ook hier staan mooie landgoederen, veel paarden. Aardbeienvelden, uien en mais zijn me opgevallen. Vandaag waren veel fietsers en wandelaars op pad.
Mijn herberg, dit is het adres waar meneer eerst zei dat het niet kon en even later belde, dat het toch kon.
Een zeer hartelijk welkom met thee en koekjes. De woonkamertafel is een aquarium. Ik laat mijn ogen door de kamer glijden en zie 2 bijbels liggen. ‘Renate, let op je woorden’.
Beide zijn zeer spraakzaam, zij heeft een wolwinkel en hij werkt als chauffeur voor de doktersdienst, is opleider in bhv en eerste hulp. Na het douchen staat het eten op tafel, witlof met kaas en voor mij zonder ham.
Ook op de keukentafel ligt een oude bijbel. Ik wacht en wilde net vragen of zij behoefte hebben aan een moment van stilte. In dat moment zei hij, wij bidden voor het eten.
Er werd aandachtig gebeden en erna een stuk uit de bijbel gelezen.Tijdens het eten spreken wij over het geloof, zij benoemen niet specifiek welke stroming zij aanhangen, wij zijn christenen. Zij hebben een dochter die in India woont en met een Indiër is getrouwd en 3 kinderen heeft. Beide zijn christenen. Ik schrok van zijn verhaal, nl dat invloedrijke hindoeleiders het volk oproepen om christenen te doden.https://www.eo.nl/artikel/invloedrijke-hindoeleider-india-hitst-aanhang-op-dood-christenen-op-1-maart?srsltid=AfmBOoofpuFfIdt3i6xKrQQ8FYhPZdDWvKWrr2rzlSBfqBWVmS9g0zww
En ik vond het hindoeïsme een liefdevol geloof… na ons bezoek aan Sri Lanka in 2010. Na het eten spreekt hij een uitgebreid dankgebed. Het was een interessant gesprek. Ik maak nog een avondwandeling en word voor thee uitgenodigd. Tegen 21:15 ga ik naar boven. Even niks, gewoon stilte.
Welterusten
30 Mei 2025 - 06:10
Miriam :
Alhoewel zelf niet gelovig blijf ik t gebed voor en na t eten iets moois vinden. De bewustwording van danbaargoed dat t niet vanzelfsprekend is om eten op je bord te hebben als ook de dankbaarheid voor t gezelschap waarmee je eet.
30 Mei 2025 - 08:47
Dorien:
Goedemorgen!
Wat heb jij deze reis al weer veel bijzondere ontmoetingen en gesprekken gehad!
Vanaf nu wordt het weer ook beter zo te zien!
Voor vandaag wensen we je weer een fijne dag!
30 Mei 2025 - 09:06
Femmy:
Hoi Renate, je komt weer met bijzondere ,maar wel weer liefdevolle mensen in aanraking. Zo neem je overal wat van mee.
Gelukkig niet veel regen gehad en de komende dagen beloven veel goeds. Geniet ervan!