Hazyview
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Renate
02 Juni 2015 | Zuid-Afrika, Hazyview
Nu komt toch wel het einde in zicht van onze reis. Best jammer, want ik heb het erg naar mijn zin hier. Het is ergens tijdloos geworden en het besef van weekdagen is weg.
Terug naar het Shindzelacamp. We zijn erg blij met dit advies van onze reisbureaudame. Het valt buiten de regels van het Krügerpark, waar bijvoorbeld niet off road wordt gereden en aan de auto's andere eisen worden gesteld. We hebben ons altijd veilig gevoeld, waren nooit bang dat de beesten in onze tent zouden komen. Technisch niet mogelijk, daar de grote tent omheind is van een soort 'muur' en deuren. Wel kunnen de beesten op de veranda komen en vandaar dat we in het donker niet alleen mochten lopen.
De drive van gisteravond was de minste qua zien van dieren. Vanmorgen hebben we meer geluk gehad en het was een mooie afsluiting. Helaas, de leeuwen hebben we in dit park niet gezien, alleen in het Etoshapark. Het is echt mooi, om met die open auto door het park te rijden en te genieten van de mooie panorama's én het nabije contact met de dieren. Vanmorgen hebben we twee rhino's gezien, zijn op een afstandvan 20 m gaan staan. Op een gegeven moment was de situatie voor de rhino's acceptabel en veilig, ze gingen beiden liggen. Dat bedoelen de rangers met de juiste afstand bewaren en de dieren nooit bang maken. Geweldig moment om dit te ervaren.
Vanmorgen zijn we tegen halfelf uit het park weggereden. We hebben voor twee nachten een hotel in Hazyview, want we gaan nog toeren met de auto.
Komend van Eastgate Airport zijn we naar Hoedspruit gereden. Hebben dan de R 527 genomen naar de Abel Erasmuspass richting Panoramaroute. De weg is goed en de vergezichten onbeschrijflijk mooi. De dorpen zijn weer langgerekt en er valt veel te zien.
De weg bekeken met het oog op fietsen: geweldige panorama's, eindeloos flink op en af, gematigde verkeersdrukte (zitten in de absolute low seasontijd). Op een gegeven moment lijkt me overnachten niet mogelijk, de dorpjes zijn gehuchten. Je zou de dagafstanden moeten afstemmen op slaapgelegenheid, dan moet het wel lukken. Temperatuur is goed, zonnig en 23-25 gr. hoger gelegen stukken zijn zelfs fris.
Later overgestapt op de R36 en weer later op de R532. Dit is dan een stuk van de Panoramaroute, Three Rondawels, Lowveld View. De panorama's zijn bijzonder mooi. Tegen 17 uur waren we dan in Hazyview en hebben een prachtig hotel. De keuzes van overnachtingen door het reisbureau verdienen lof. Ach, ik geniet er altijd van, als de kamer er mooi uitziet. Hier is het een gardensuite met bad en een buitendouche. Verheug me nu al morgen op het buffetontbijt.
Vandaag hebben we nog enkele souveniers gekocht. Met veel lol onderhandeld, de dames kunnen hier ook wat van. Fred doet dramatisch, de dames doen dramatisch, er wordt geroepen hoe weinig hij toch biedt, maar uiteindelijk zijn twee partijen tevreden met de prijs.
Zo, het is nu tijd om in het stadje te gaan eten,
Groet Fred en Renate